Wat is fysiotherapie?

De fysiotherapeut behandelt mensen met lichamelijke klachten. Deze klachten kunnen ontstaan door een blessure of aanhoudende stress. Op basis van de klacht bekijkt de fysiotherapeut met u welke behandeling het meeste geschikt is.

Een behandeling kan bestaan uit:
 •     Geven van informatie over de klacht
 •     Oefeningen
 •     Passief bewegen in een gewricht
 •     Massage/fricties

Wat is manuele therapie?

De manuele therapeut is gespecialiseerd in pijnklachten die zich uiten in de wervelkolom. Deze klachten kunnen soms ontstaan door aanhoudende stress en anderzijds door houdings- en/of bewegingsbeperking.
De manuele therapeut neemt samen met u door wat de klachten zijn en hoe deze tot stand komen. Vervolgens bespreekt de therapeut samen met u wat de geschikte behandelwijze is.

Een behandeling kan bestaan uit:
 •     Informatie over de klacht.
 •     Oefeningen.
 •     Manipulatie van een gewricht
 •     Educatie over stress, life events en pijn beleving.

Wat is Mylogenics ?

Bij deze nieuwe revolutionaire en veel omvattende test-en behandelmethodiek staat het direct boeken van resultaat centraal. De Mylogenics methodiek is gericht op preventie, prestatieverbetering en blessure behandeling. Mylogenics is gebaseerd op een combinatie van de meest effectieve elementen en technieken uit verschillende therapeutische behandelmethoden. Zo worden o.a. diverse spier ontspannende technieken gecombineerd met spier activerende technieken en kan een behandeling ook functioneel stretchen en trigger point technieken omvatten.

Een behandeling kan zowel gegeven worden in de praktijkruimte als aan huis. Dit is afhankelijk van uw klacht(en). De behandeling wordt standaard in het Nederlands gegeven. Mocht u de Nederlandse taal niet goed beheersen, dan kunnen wij met u het onderzoek/behandeltraject in het Engels doorlopen.

Wordt mijn behandeling vergoed?

Over het algemeen worden behandelingen alleen vergoed bij het hebben van een aanvullende verzekering en niet uit de basisverzekering. FITaal heeft met alle zorgverzekeraars in Nederland een contract.

FITaal werkt sinds Januari 2015 samen met STAC mens & arbeid aan re-integratie trajecten in de regio Tilburg. Deze trajecten zijn bedoeld voor mensen die door lichamelijke klachten langere tijd verzuimend zijn van werk, weer terug te krijgen in het bedrijfsleven.

De aanpak is multidisciplinair, dat wil zeggen dat mensen naast fysiotherapeutische begeleiding  ook begeleiding krijgen van een psycholoog, ergotherapeut en waar nodig van een bedrijfsfysiotherapeut.

STAC mens & arbeid is een  paramedisch centrum en re-integratie bedrijf in één en is gevestigd in Lepelstraat (Bergen op Zoom).  De missie van STAC is om onderscheidend te zijn en te blijven in de diagnostiek en behandeling van wervelkolom gerelateerde problematiek.  Daarnaast word er vanuit het STAC trainingscentrum invulling gegeven aan mono- en multidisciplinaire dienstverlening op (arbo)curatief en preventie gebied.

Voor meer informatie omtrent dergelijke programma’s die vanuit STAC in FITaal Tilburg gefaciliteerd worden: zie website www.stac.nl  of bel 0164-630145.
Personal training

Heb je een specifiek doel en wil je dat zo optimaal en snel mogelijk bereiken? Met personal training krijg je  begeleiding en een programma gericht op jouw doelstellingen. Tijdens deintake enkennismaking bepalen we wat je startpunt is, zo stellen we een specifiek op jou gericht train en voeding’s plan op.


 • Verbetering van de bodycompositie
 • Verbeteren van sport specifieke doeleinde
 • Versnelling van revalidatie
 • Energieker en vitaler voelen


Sportmassage

Sportmassage doet meestal denken aan topsport en professionele begeleiding. Maar ook amateurs die minder vaak en op een lager niveau sporten, kunnen gebruik maken van sportmassage. Zelfs niet-sporters kunnen baat hebben bij een goede massage. Herstel van het lichaam na zware lichamelijke inspanning wordt er immers door bevorderd.

Sportmassage kan erop gericht zijn om verstoorde spierspanningen te herstellen en de conditie van de spieren te onderhouden. Door de verhoogde doorbloeding tijdens een massage is het mogelijk afvalstoffen sneller uit het spierweefsel af te voeren en voedingstoffen op te nemen, wat een sneller herstel mogelijk maakt.

Een regelmatige massage zorgt ervoor dat de spieren soepeler worden, de mobiliteit verbetert en bijdraagt tot hogere prestaties. Ook kunnen voorstadia van mogelijke blessures in een vroeg stadium worden ontdekt en behandeld.

De volgende klachten kunnen reden zijn voor een sportmassage:
 • vermoeidheid
 • spierpijn
 • verhoogde spanning
 • stijfheid
 • kramp
 • Ontspanning
Paramedisch centrum FITaal is één van de weinige centra in Tilburg waar belasting- belastbaarheidstesten worden gedaan. Dit voor sporters die prestaties willen verbeteren, maar ook voor revalidatie doeleindes.
Afhankelijk van de doelstelling, wordt er op wetenschappelijk niveau gekeken naar kracht, coördinatie, conditie, lenigheid en snelheid. 
Op basis van de uitkomstmaten van deze testen wordt er een persoonlijk oefenprogramma gemaakt en worden er aanvullende adviezen gegeven rondom de life syle om zo resultaat gericht te kunnen werken en verkregen resultaten vast te houden.

De volgende testen neemt paramedisch centrum FITaal af:

 • (Hard)loop analyse
 • Rug assessment
 • Specifiek sport assessment
 • Bike fit test
 • Algemene conditie test
 • Diverse kracht testen

NB: Vraag voor de inhoud van de test informatie aan één van onze mede werkers.


Personal Hormonal Profiling (PHP)

Met behulp van een unieke meetmethode is het mogelijk om voor iedere cliënt een compleet voedings-/trainings- en supplementen advies te maken volledig afgestemd op zijn of haar persoonlijk hormonale profiel. PHP zorg voor verbetering in lichaamssamenstelling, vitaliteit en sportprestaties.

PHP gaat juist over gezondheid en niet alleen over afvallen of aankomen.
Door het optimaliseren van je verteringssysteem en het lichaam te voeden met de nodige voedingstoffen zal het lichaam beter functioneren. Hierdoor versneld het herstel proces van blessures, training, meer energie en meer weerstand tegen stress op het lichaam.


Stress/pijn management

Langdurige aanhoudende pijn en/of vermoeidheid vormt in de hedendaagse samenleving een groot gezondheidsprobleem. Het is één van de belangrijkste oorzaken wat leidt tot ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. De groep mensen die hiermee geconfronteerd worden, hebben veelal een lange voorgeschiedenis met vele bezoeken aan een (huis)arts of (fysio)therapeutgehad. Vaak blijft een adequate diagnose uit en komen klachten steeds terug. Lichaam en geest raken hierdoor verstoord en men gaat zichzelf beperkingen opleggen om klachten te vermijden.

Herkent u dit verhaal, neem dan gerust contact met ons op.

Onze stress/pijn specialist focust zich op lichamelijk en psychologisch herstel van uw klachten en werkt met u samen aan een duurzame oplossing.

Onze methode zorgt voor een verbeterd  zelfinzicht en geeft meer lichamelijke energie om activiteiten op een prettigere manier uit te kunnen voeren.