Wat is fysiotherapie?

De fysiotherapeut behandelt mensen met lichamelijke klachten. Deze klachten kunnen ontstaan door een blessure of aanhoudende stress. Op basis van de klacht bekijkt de fysiotherapeut met u welke behandeling het meeste geschikt is.

Een behandeling kan bestaan uit:
  •     Geven van informatie over de klacht
  •     Oefeningen
  •     Passief bewegen in een gewricht
  •     Massage/fricties

Wat is manuele therapie?

De manuele therapeut is gespecialiseerd in pijnklachten die zich uiten in de wervelkolom. Deze klachten kunnen soms ontstaan door aanhoudende stress en anderzijds door houdings- en/of bewegingsbeperking.
De manuele therapeut neemt samen met u door wat de klachten zijn en hoe deze tot stand komen. Vervolgens bespreekt de therapeut samen met u wat de geschikte behandelwijze is.

Een behandeling kan bestaan uit:
  •     Informatie over de klacht.
  •     Oefeningen.
  •     Manipulatie van een gewricht
  •     Educatie over stress, life events en pijn beleving.

Wat is Mylogenics ?

Bij deze nieuwe revolutionaire en veel omvattende test-en behandelmethodiek staat het direct boeken van resultaat centraal. De Mylogenics methodiek is gericht op preventie, prestatieverbetering en blessure behandeling. Mylogenics is gebaseerd op een combinatie van de meest effectieve elementen en technieken uit verschillende therapeutische behandelmethoden. Zo worden o.a. diverse spier ontspannende technieken gecombineerd met spier activerende technieken en kan een behandeling ook functioneel stretchen en trigger point technieken omvatten.

Een behandeling kan zowel gegeven worden in de praktijkruimte als aan huis. Dit is afhankelijk van uw klacht(en). De behandeling wordt standaard in het Nederlands gegeven. Mocht u de Nederlandse taal niet goed beheersen, dan kunnen wij met u het onderzoek/behandeltraject in het Engels doorlopen.

Wordt mijn behandeling vergoed?

Over het algemeen worden behandelingen alleen vergoed bij het hebben van een aanvullende verzekering en niet uit de basisverzekering. FITaal heeft met alle zorgverzekeraars in Nederland een contract.